Washington DC është kryeqyteti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Më 16 Korrik 1790, Kongresi i Shtetet e Bashkuara miratoi krijimin e një distrikti të kryeqytetit siç lejohej nga Kushtetuta amerikane. Distrikti quhet Distrikti i Kolumbias dhe nuk është pjesë e ndonjë prej shteteve amerikane.

Klima e Washingtonit eshte subtropikale.

Atraksionet me te rendesishme dhe me te bukura, per ata qe duan te kalojne disa dite ne Washington jane:

  • Institucioni Smithsonian ne Washington

Institucioni Smithsonian menaxhon 19 muzeume dhe Kopshtin Zoologjik Kombëtar, të gjitha falas për publikun.

stati-uniti-damerica-washington-d-c-listituto-smithsonian-di-washington

  • Shtepia e Bardhe ne Washington

Shtepia e Bardhe ne Washington eshte rezidenca dhe zyra kryesore e presidentit te Shteteve te Bashkuara te Amerikes.

stati-uniti-damerica-washington-d-c-la-casa-bianca-di-washington

  • Muzeu Nacional i Historise Natyrale ne Washington

Muzeu Nacional i Historise Natyrale eshte ndertuar ne vitin 1910. Muzeumi administrohet nga Institucioni Smithsonian.

stati-uniti-damerica-washington-d-c-il-museo-nazionale-della-storia-naturale-di-washington

  • Memoriali Lincoln ne Washington

Memoriali Lincoln eshte nje monument i ndertuar ne nder te Abraham Lincoln i cili ka qene presidenti i 16 i Shteteve te Bashkuara te Amerikes.

stati-uniti-damerica-washington-d-c-il-memoriale-lincoln-di-washington

  • Monumenti Washington

Monumenti Washington eshte nje nga monumentet me te rendesishem per tu vizituar ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes.

stati-uniti-damerica-washington-d-c-il-monumento-washington

  • Parku Nacional Zoologjik Smithsonian ne Washington

Parku Nacional Zoologjik Smithsonian ne Washington eshte nje nga kopshtet zoologjik me te hershem ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes.

stati-uniti-damerica-washington-d-c-il-parco-nazionale-zoologico-smithsonian-di-washington

  • Geleria Nacionale e Arteve ne Washington

Galeria Nacionale e Arteve ne Washington eshte nje nga muzete e artit me te rendesishme ne bote.

stati-uniti-damerica-washington-d-c-la-galleria-nazionale-delle-arti-di-washington

  • Memoriali Thomas Jefferson ne Washington

Memoriali Thomas Jefferson eshte nje monument i ndertuar ne nder te Thomas Jefferson.

stati-uniti-damerica-washington-d-c-il-memoriale-thomas-jefferson-di-washington

  • Teatri Ford ne Washington

Teatri Ford ne Washington eshte ndertuar ne vitin 1833.

?

  • Katedralja e Shenjtorve Pietro dhe Paolo ne Washington

Katedralja e Shenjtorve Pietro dhe Paolo ne Washington eshte nje vend kulti dhe gjithashtu nje kishe.

stati-uniti-damerica-washington-d-c-la-cattedrale-dei-santi-pietro-e-paolo-di-washington

Pushime te mbara!

Dhurata ime

Lexo edhe : Pushime ne Santo Domingo