Pekini eshte kryeqyteti dhe qyteti me i madh i Kines. Eshte qendra politike dhe kulturore e Kines. Klima e Pekinit perfshihet ne klimen e bute kontinentale. Dimri dhe vera jane relativisht te gjate, ndersa pranvera dhe vjeshta jane te shkurtra dhe te thata.

Atraksionet me te rendesishme dhe me te bukura, per ata qe duan te kalojne disa dite ne Pekin jane:

  • Qyteti i Ndaluar ne Pekin

Qyteti i Ndaluar ne Pekin ka qene nje pallat mbreteror i cili eshte ndertuar nga dinastia Ming dhe Qing. Eshte ndertuar ne vitet 1406 deri 1420.

cina-pecchino-citta-proibita

  • Muri i Madh Kinez

Muri i Madh Kinez eshte vepra me e madhe e mbrojtjes ushtarake e koheve te lashta te Kines. Ky mur madheshtor ka nje gjatesi mbi 7 mije kilometra.

cina-pecchino-grande-muraglia-cinese

  • Pallati i Veres ne Pekin

Pallati i Veres ose i njohur edhe si Yiheyuan eshte nje park i cili ndodhet ne Pekin.

cina-pecchino-palazzo-destate

  • Tempulli i Qiellit ne Pekin

Tempulli i Qiellit ne Pekin eshte i njohur si Tempulli i Parajses.

cina-pecchino-tempio-del-cielo

  • Sheshi Tienanmen ne Pekin

Sheshi Tienanmen eshte sheshi me i madh qe ndodhet ne qender te Pekinit.

cina-pecchino-piazza-tienanmen

  • Manastiri Yonghe Gong ne Pekin

Manastriri Yonghe Gong ne Pekin eshte nje manastir Budist. Eshte ndertuar ne vitin 1694 per Perandorin Kangxi.

cina-pecchino-yonghe-gong

  • Parku Behiai ne Pekin

Parku Beihai eshte nje park mbreteror i cili ndodhet ne Qytetin e Ndaluar. Ky park eshte ndertuar ne shekullin e dhjete dhe ne vitin 1925 eshte hapur per here te pare per publikun.

cina-pecchino-parco-beihai

  • Rruga Wangfujing ne Pekin

Rruga Wangfujing ndodhet ne qender te Pekinit dhe eshte nje zone e zhurmshme tregtare.

cina-pecchino-wangfujing

Pushime te mbara!

Dhurata Ime

Lexo edhe : Pushime ne Washington