Panamaja është shteti më jugor i Amerikës së Mesme. Vendi përfshin rripin tokësor i cili lidh Amerikën Veriore me Amerikën Jugore. Panamaja kufizohet në perendim me Kosta Rikën, dhe me Kolumbinë në lindje. Në anën jugore ka dalje në oqeanin Paqësor, ndërsa në veri ka dalje në detin e Karibeve. Panamaja ka pozitë shumë të përshtatshme gjeografike. Pozitën e përshtatshme gjeografike ia mundëson kanali i Panamasë.

Panama ka nje klime tropikale me dy stine ku secila zgjat mesatarish 6 muaj.

Atraksionet me te rendesishme dhe me te bukura, per ata qe duan te kalojne disa dite ne Panama jane:

  • Kanali Panama

Kanali Panama eshte nje kanal artificial qe sherben per te bere lidhjen midis Panamase dhe Amerikes Qendrore. Ka nje gjatesi prej 81,1 km.

repubblica-di-panama-panama-il-canale-di-panama

  • Panamá Viejo

Panamá Viejo eshte qyteti i vjeter dhe ish kryeqyteti i Panamase.

repubblica-di-panama-panama-panama-viejo

  • Sheshi Bolivar ne Panama

Sheshi Bolivar ndodhet ne qender te Panamase.

repubblica-di-panama-la-piazza-bolivar-di-panama

  • Parku Soberania ne Panama

Parku Soberania eshte nje parqet me te bukura qe ndodhet ne Panama.

repubblica-di-panama-il-parco-nazionale-di-soberania-di-panama

  • Kisha San Jose ne Panama

Kisha San Jose ne Panama eshte nje kishe antike dhe nje nga aktraksionet me te bukura per tu vizituar ne Panama.

repubblica-di-panama-la-chiesa-di-san-jose-di-panama

  • Kisha Carmen ne Panama

Kisha Carmen ne Panama ndodhet ne kryeqytetin e Republikes se Panamase.

repubblica-di-panama-la-chiesa-di-carmen-di-panama

  • Parku Natyral Metropolitan ne Panama

Parku Natural Metropolitan eshte nje parqet me te medhenj qe ndodhet ne Panama.

repubblica-di-panama-il-parco-naturale-metropolitano-di-panama

Pushime te mbara!

Dhurata ime

Lexo edhe: Pushime ne Nikosian e Veriut