Nikosia e Veriut eshte kryeqyteti me i madh i Qipros Veriore. Nikosia eshte krijuar nga Greket pas luftes se Trojes. Ne koherat antike njihej me emrin Ledra ose Ledrae.

Atraksionet me te rendesishme dhe me te bukura, per ata qe duan te kalojne disa dite ne Nikosian e Veriut jane:

  • Xhamia Arab Ahmet ne Nikosian e Veriut

Xhamia Arab Ahmet ne Nikosian e Veriut eshte ndertuar ne shekullin e 16 dhe ka nje stil otoman. Ne brendesi te xhamise ndodhen varret e shume personave te rendesishem.

cipro-del-nord-nicosia-nord-la-moschea-arab-ahmet-di-nicosia-del-nord

  • Xhamia Haydar Pasha ne Nikosian e Veriut

Xhamia Haydar Pasha ne Nikosian e veriut eshte nje ndertese shume e rendesishme e ndertuar ne stilin gotik.

cipro-del-nord-nicosia-nord-la-moschea-haydar-pasha-di-nicosia-del-nord

  • Shtepia Lusignan ne Nikosian e Veriut

Shtepia Lusignan eshte ndertuar ne shekullin e 15 dhe eshte perdorur si nje rezidence per aristokrate.

cipro-del-nord-nicosia-nord-la-casa-lusignan-di-nicosia-del-nord

  • Muzeu Mevlevi Tekke ne Nikosian a Veriut

Muzeu Mevlevi Tekke ndodhet ne Nikosian e Veriut dhe eshte nje nga aktraksionet me te bukura per tu vizituar.

cipro-del-nord-nicosia-nord-il-museo-mevlevi-tekke-di-nicosia-del-nord

  • Porta Kyrenia ne Nikosian e Veriut

Porta Kyrenia ne Nikosian e Veritu eshte ndertuar ne vitin 1567 nga Venezianet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Xhamia Selimiye ne Nikosian a Veriut

Xhamia Selimiye e njohur si Katedralja Santa Sofia eshte nje katedrale e cila eshte transformuar ne nje xhami.

cipro-del-nord-nicosia-nord-la-moschea-selimiye-di-nicosia-del-nord

  • Sheshi Sarayonu Santa Sofia ne Nikosian e Veriut

Sheshi Sarayonu Santa Sofia, e njohur si sheshi Ataturk ndoshet ne qender te kryeqytetit.

cipro-del-nord-nicosia-nord-la-piazza-sarayonu-santa-sofia-di-nicosia-del-nord

  • Buyuk Han ne Nikosian e Veriut

Buyuk Han eshte ndertuar nga otomanet ne vitin 1572.

cipro-del-nord-nicosia-nord-buyuk-han-di-nicosia-del-nord

Pushime te mbara!

Dhurata ime

Lexo Edhe : Pushime ne Honolulu