Honolulu është kryeqyteti i shtetit federal amerikan të Hawaiit. Populli i Hawaiit perpara se te njihej me boten moderne nuk kishin porte dhe perdornin kanoat, por pas kontaktit me boten e zhvilluar filluan te ndertojne porte te sigurta si ai i Honoluluse.

Honolulu ka nje klime te ngrohte gjithe vitin.

Atraksionet me te rendesishme dhe me te bukura, per ata qe duan te kalojne disa dite ne Honolulu jane:

  • Pallati Iolani i Honoluluse

Pallati Iolani eshte nje nga pallatet e shumte mbreterore ne Honolulu.

hawaii-honolulu-il-palazzo-iolani-di-honolulu

  • Muzeu Berenice Pauhai Bishop i Honolulus

Muzeu Berenice Pauhai Bishop ne Honolulu eshte krijuar ne vitin 1889 nga Charles Reed Bishop ne kujtim te bashkeshortes te tij princeshes Pauhai Paki.

hawaii-honolulu-il-museo-berenice-pauhai-bishop-di-honolulu

  • Muzeu i Arteve i Honolulus

Muzeu i Arteve ne Honolulu eshte nje nga muzeumet me te medhenj te Shteteve te Bashkuara te Amerikes. Ndertimi i musezetu ka filluar ne vitin 1922 dhe eshte inaguruar ne vitin 1927.

hawaii-honolulu-il-museo-dellarte-di-honolulu

  • Muzeu i Armeve USA i Hawaiit

Muzeu i Armeve USA i Hawaiit ndodhet ne Honolulu.

hawaii-honolulu-il-museo-delle-armi-usa-delle-hawaii

  • Kopshti Zologjik i Honoluluse

Kopshti Zologjik ne Honolulu eshte nje nga atraksionet me te bukura per tu vizituar.

hawaii-honolulu-lo-zoo-di-honolulu

  • Akuariumi Waikiki i Honoluluse

Akuariumi Waikiki ne Honolulu eshte nje akuarium i ndertuar ne vitin 1904.

hawaii-honolulu-lacquario-waikiki-di-honolulu

  • Ujvara Manoa i Honoluluse

Ujvara Manoa ne Honolulu eshte nje nga atraksionet me te bukura per tu vizituar.

hawaii-honolulu-le-cascate-manoa-di-honolulu

Pushime te mbara!

Dhurata ime

Lexo edhe : Pushime ne Hong Kong