Bridgetown eshte kryeqyteti i Barbados dhe eshte gjithashtu qendra e pare ekonomike dhe turistike e ishullit. Qyteti fillimisht quhej Indian Bridge per shkak te nje ure te ndertuar nga indianet e amerikes mbi Careenage. Me pas mori emrin Town of san Michel, dhe ne fund u quajt BridgeTown qe do te thote qyteti i urave. Bridgetown laget nga deti i Karaibeve dhe ndodhet ne jug te ishullit.

Atraksionet me te rendesishme dhe me te bukura, per ata qe duan te kalojne disa dite ne Bridgetown jane:

  • Kensington Oval ne Bridgetown

Kensington Oval eshte nje stadium kriketi i cili ndodhet Bridgetown. Ky stadium eshte nje nga me te medhejte dhe me te rendesishem ne ishullin e Barbados.

Barbados Bridgetown Il Kensington Oval

  • Ndertesa e Parlamentit ne Bridgetown

Ndertesa e Parlamentit un ndertua rreth viteve 1870-1874 dhe eshte i perbere nga dy ndertesa ne stil neogotik.

Barbados Bridgetown Il Palazzo del Parlamento

  • Sinagoga Israel Nidhe ne Bridgetown

Sinagoga Israel Nidhe eshte e vetmja sinagoge ne Bridgetown.

Barbados Bridgetown La Sinagoga Israel Nidhe

  • Muzeu i Historise dhe Shoqerise Historike te Barbados

Muzeu i Historise dhe Shoqerise Historike ndodhet ne Barbados dhe ne te kaluaren ka qene burg i ushtrise angleze. Nga viti 1930 godina u shnderrua ne muze.

Barbados Bridgetown Il Museo e Società storica di Barbados

  • Stavronikita ne Bridgetown

Stavronikita eshte vendi ideal per te admiruar dhe eksploruar jeten nenujore.

Barbados Bridgetown Stavronikita

  • Katedralja e St. Michael ne Bridgetown

Katedralja e St. Michael eshte nje kishe qe ndodhet ne qender te kryeqytetit te Barbados. Eshte e ndertuar ne vitin 1660. Ne fillimet e saj ishte nje kishe e vogel, por me vone u ndertua me e madhe.

Barbados Bridgetown La Cattedrale di St. Michael

  • Parku i Mbretereshes ne Bridgetown

Parku i Mbretereshes eshte nje park nacional dhe eshte nje nga atraksionet me te bukura per vizituesit e BridgeTown.

Barbados Bridgetown Il Parco della Regina

 Pushime te mbara!

Dhurata ime

Lexo dhe: Pushime ne Buenos Aires