Brazilia është kryeqyteti federal i Brazilit dhe selia e qeverisë së Qarkut Federal. Ajo u themelua më 21 prill 1960, për të shërbyer si kryeqyteti i ri kombëtar. Brasília u planifikua dhe zhvillua nga Lucio Costa dhe Oscar Niemeyer në vitin 1956 për ta lëvizur kryeqytetin nga Rio de Janeiro në një vend më qendror. Arkitekt ishte Roberto Burle Marx. Projekti i qytetit e ndan atë në blloqe me numra, si dhe sektorë për veprimtari të veçanta, të tilla si Sektori i hoteleve, Sektori bankar dhe Sektori i Ambasadave. Brazília është zgjedhur si një Vend i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s për shkak të arkitekturës së saj moderniste.

Brazilia ka nje klime tropikale. Stina e veres eshte e nxehte dhe me reshje.

Atraksionet me te rendesishme dhe me te bukura, per ata qe duan te kalojne disa dite ne Brazilia jane:

  • Katedralia e Brazilias

Katedralia e Brazilias eshte nje kryeveper e arkitektit Oscar Niemeyer e ndertuar ne vitin 1970. Ne brendesi te katedrales vihet re dekorimi me shume piktura nga artiste moderne dhe konteporane.

Brasile Brasilia La Cattedrale di Brasilia

  • Shenjterorja Don Bosco e Brazilias

Shenjterorja Don Bosco eshte nje nga ndertesat fetare me te bukura ne Brazilia. Eshte inaguaruar ne vitin 1963. Eshte e formuar nga harqe te larta dhe te zbukuruara nga xhama me ngjyre blu, por me tonalitete te ndryshme.

Brasile Brasilia Il Santuario Don Bosco

  • Itamaraty Palace i Brazilias

Itamaraty Palace eshte ndertesa ne te cilen ndodhet ministria a jashtme. Eshte projektuar nga Oscar Niemeyer dhe ingauruar ne vitin 1970.

Brasile Brasilia Itamaraty Palace

  • Muzeumi Kombetar i Brazilias

Muzeumi kombetar i Brazilias eshte inaguruar ne vitin 2006 dhe konsiderohet si nje ndertesat me te bukura dhe atraktive te kryeqytetit.

Brasile Brasilia Il Museo Nacional

  • Kopshti Botanik i Brazilias

Kopshti botanik ne Brazilia eshte vendi ideal per te shijuar natyren. Eshte inaguruar ne vitin 1985.

Brasile Brasilia Il Giardino Botanico di Brasília

  • Memoriali JK i Brazilias

Memoriali JK ndodhet u ndertua ne nder te themeluesit te qytetit Brazilia, i cili ishte presidenti Juscelino Kubitschek. Ne muze gjenden foto, dokumente dhe objekte te cilat i perkasin presidentit.

Brasile Brasilia Il Memorial JK

 

Pushime te mbara!

Dhurata ime

Lexo: Pushime ne Abu Dhabi