Amsterdami eshte kryeqyteti i Holandes dhe qyteti me i madh i provinces se Holandes se veriut. Ka nje siperfaqe prej 219.44 km² dhe popullsi prej 783.364 banore. Per amsterdamin mund te themi me plot bindje qe ka nje histori të pasur arkitekturore. Ndertesa me e vjeter ne Amsterdam eshte Oude Kerk (kishe e vjeter), ne zemer te zones Wallen, shenjteruar ne vitin 1306. Amsterdami eshte kryeqyteti financiar dhe i biznesit të Hollandes. Ajo eshte gjithashtu nje nga destinacionet me te popullarizuara te turizmit ne bote.

Atraksionet me te rendesishme dhe me te bukura, per ata qe duan te kalojne disa dite ne Amsterdam jane:

  • Shtepia a Anna Frank ne Amsterdam

Shtepia a Anna Frank eshte nje shtepi-muze ne Amsterdam. Ndertesa i perket Anne Frank Stichting te cilen e bleu ne vitin 1957. Muzeu eshte hapur per publikun ne vitin 1960.

  • Muzeu Van Gogh ne Amsterdam

Muzeu Van Gogh eshte nje muze shteteror qe ndodhet ne Amsterdam. Ne kete muze ndodhet koleksionet me te medhaja te veprave te piktorit te madh Vincent van Gogh. Muzeu eshte ndertuar ne vitin 1973.

  • Muzeu Rijksmuseum ne Amsterdam

Muzeu Rijksmuseum ose muzeu i shtetit eshte nje muze shume I rendesishem ne kryeqytetin e Holandes. Ky muze posedon koleksionet e artit me te rendesishme dhe konsiderohet koleksioni i artit aziatik. Ky muze eshte krijuar ne vitin 1800.

  • Vondelpark ne Amsterdam

Vondelpark eshte nje park me stil anglez dhe ndodhet ne qender te amsterdamit. Ky park eshte realizuar dhe ideuar nga arkitekti Jan David Zocher. Eshte hapur per publikun ne qershor te vitit 1865.

  • Sheshi Dam ne Amsterdam

Sheshi dam eshte sheshi me I famshem ne Amsterdam. Afer ketij sheshi ndodhet Pallati Mbreteror dhe atraksione te tjera per tu zbuluar!

  • Pallati Mbreteror ne Amsterdam

Pallati mbreteror ne Amsterdam (Koninklijk Paleis) eshte nje ndertese historike shume e rendesishme. Ky pallat eshte nje kryeveper e arkitektit Jacob van Campen. Nuk duhet te humbisni se vizituari pallatin mbreteror te Hollandes!

  • Kisha Oude Kerk ne Amsterdam

Kisha Oude Kerk eshte kisha me e vjeter e Amsterdamit dhe e Hollandes. Ajo ndodhet ne zemer te Amsterdamit.

  • Kopshti Zoologjik Artis ne Amsterdam

Kopshti zoologjik artis eshte nje atraksion i vecante qe duhet vizituar ne Amsterdam. Ky kopesht zoologjik eshte ndertuar ne vitin 1938.

Se Shpejti me Ide te Reja per Pushime

Dhurata Ime

Lexo edhe: Maska Natyrale per Floket Kacurrela