Gabimet me te shpeshta qe ne femrat bejne kane te bejne me perdorimin e thareses se flokeve. Nese e perdorni shume pjastren, mashen apo tharesen e flokeve dhe keni floke te demtuar atehere ju i perdorni ne menyre te gabuar. Sot do te flasim per 4 gabimet qe duhet ti evitojme kur perdorim tharesen e flokeve. Keshillat do t’ju ndihmojne te keni floke me te shendetshem dhe me pak te demtuar. I zbulojme se bashku 4 gabimet me te shpeshta qe bejme.

Shampo e gabuar!

Eshte shume e rendesishme te zgjidhni shampon me te mire per floket tuaj. Nese mendoni se shampo nuk ka rendesi gaboheni. Nje shampo me perberje natyrale do ti beje floket tuaj me te shendetshem dhe do ti mbroje ndaj nxehtesise se thareses.

Tharja jo e mire e flokeve!

Nese ju nuk i thani mire floket nuk do te arrini modelin e deshiruar per floket tuaj. Gjithashtu floket nuk do te kene volumin e duhur. Ju duhet te veproni ne kete menyre: tampononi floket me nje peshqir dhe vazhdoni me tharjen e flokeve me koke poshte.

Mungesa e volumit!

Nje tjeter gabim shume I shpeshte eshte mungesa e volumit. Ju duhet te ndiqni kete menyre per te pasur me shume volum: tampomoni floket me peshqir duke I thare mire tek rrenja me koke poshte. Me pas vazhdoni me krehjen por mos e perdorni tharesen shume tek rrenja e flokeve.

Nxehtesia a larte e thareses!

Distanca e thareses dhe e flokeve nuk duhet te jete me e vogel se 30 cm, por ne rastet kur doni ti krihni eshte e domosdoshme me afer. Keshilla me e mire eshte qe ne vere ti leni floket te thahen vete pasi ti keni tamponuar me peshqir. Ndersa ne dimer beni kujdes me nxehtesine e larte sepse do te keni floke shume te djegur dhe te pa hidratuar.

Se shpejti me keshilla te reja!

Dhurata Ime

Lexo edhe: Si te Pergatisim Antipaste Carpaccio me Bresaola